Biografie

Hali Neto (1991) is een Angolees/Nederlands acteur, mimer en theatermaker.
Hij studeerde in 2018 af aan de mime-opleiding op de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten.

Hali is een onderzoeker met oerkracht en werpt graag op speelse wijze een blik op de wereld.
Dit maakt hem tot een theatermaker die fysieke en krachtige beeldende voorstellingen creëert, en een speler met feilloze timing, eindeloos spelplezier en humoristische inslag.
Hali wil met zijn werk iedereen het gevoel meegeven wat hij zelf als kind had. Te midden van een wereld waarin bijna altijd sprake is van verwachtingen, oordelen en overpeinzingen wil Hali terug naar het pure;  ongefilterd doen waar je zin in hebt, ongebonden kunnen zijn en overal plezier en mogelijkheden zien.

Hali was o.a. te zien Schoppen (Bontehond), Dreef (Scheiwman&), Hallo familie (Maas theater en dans), Muur (Floor van Leeuwen), Oerclub (Golden Palace) en in de televisieserie A’dam en E.V.A. Uit Hali’s afstudeerwerken zijn inmiddels collectieven voortgevloeid.
Uit zijn afstudeerduet Primordial is het collectief “Vegelijf” voortgekomen; een mimecollectief die de grenzen en beperkingen van het menselijk lijf onderzoekt en oprekt, met het pure, onaangepaste, “oer” lichaam ten grondslag van dit onderzoek.
De klassikale afstudeervoorstelling Paradijsvertraging  heeft geresulteerd in het negenkoppige collectief “Het paradijs”.